Ι.Δ.Ε.Α. - "ΔΩΡΕΑ ΑΓΑΘΩΝ" & " ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" - 23-5-2013 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο – Αχαρνές


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ!!
 Κωδικός δράσης - 130523

Οργανωτής Δράσης / ΙΔΕΑΤΗΣ
Μaria Mas - 6974.876424 - mariamas05@gmail.com


Σκοπός δράσης
Να προσφέρουμε είδη πρώτης ανάγκης στα 47 παιδάκια που φοιτούν στο 1o  Ειδικό Δημοτικό σχολείο και πάσχουν από νοητική στέρηση ή αυτισμό.


Μέθοδος Δράσης
Μετά από προσωπική επαφή με τον διευθυντή του σχολείου κ. Κων/νο Καλτσούδη και την κοινωνική λειτουργό κα. Δέσποινα Θεοδοσίου, διαπιστώσαμε πως όντως υπάρχει μεγάλη ανάγκη για πολλά πράγματα που εξυπηρετούν στην σωστή και ομαλή διαδικασία διδασκαλίας των παιδιών. Τα περισσότερα από αυτά τα είδη πρώτης ανάγκης έχουν ήδη καλυφθεί από άλλες φιλανθρωπικές ομάδες, καθώς και από οικογένειες.
Γίνεται μια τρομερή προσπάθεια εκ μέρους του προσωπικού του σχολείου, ( ειδικών παιδαγωγών, ψυχολόγων, εργοθεραπευτών, λογοθεραπευτών, κοινωνικής λειτουργού αλλά και βοηθητικού προσωπικού) έτσι ώστε η καθημερινότητα των μικρών μας φίλων να γίνεται όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη. Κρατική βοήθεια δεν υπάρχει και για τον λόγο αυτό καλούμαστε εμείς να βοηθήσουμε όσο και όπως μπορεί ο καθένας.
Σκοπός μας λοιπόν είναι να συγκεντρώσουμε τα υφάσματα (κουρτίνες) που χρειάζονται, 22 κουρτινόξυλα και 10 θερμαντικά σώματα (αερόθερμα), καθώς το σχολείο δεν έχει θέρμανση διότι δεν παρέχεται πετρέλαιο από τον δήμο.

Την Παρασκευή 23-05-2013 στις 12:00 το μεσημέρι… θα συναντηθούμε στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο το οποίο βρίσκεται στην οδό Μάρκου Αυγέρη & Παναγίας Μυροβλήτισσας στην περιοχή Αχαρνές με σκοπό να προσφέρουμε κουρτίνες, κουρτινόξυλα καθώς και 10 αερόθερμα για τις τάξεις διδασκαλίας των μικρών μας φίλων! Παράλληλα θα δώσουμε μια παράσταση με ΚΛΟΟΥΝ (ιδέα της φίλης μας Έλενας Γαβρά)! στους μικρούς μας φίλους. Φυσικά κλόουν θα ντυθεί κάποιος από εμάς

ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ 
Ύφασμα για 22 κουρτίνες 2,65 (πλάτος) x 1.90(ύψος)
.22 κουρτινόξυλα
.Πιαστράκια για τις κουρτίνες
. 58,3 μέτρα κορδέλα ραφής για τις κουρτίνες

Το σχολείο έχει ζητήσει και.10 θερμαντικά σώματα (αερόθερμα μόνο, όχι σόμπες αλογόνου)
Σκεφτήκαμε λοιπόν να μαζέψουμε όσα από αυτά μπορούμε για χρήση τους από το νέο σχολικό έτος μιας και ο χειμώνας για φέτος φτάνει στο τέλος του.

Οργάνωση δράσης
1. Αναζήτηση υλικών που χρειάζονται προς δωρεά - Maria Mas
2. Μεταφορά υλικών προς το σημείο διανομής - Εθελοντές Ι.Δ.Ε.Α.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ
-Θα χρειαστούμε 3-4 άτομα για την μεταφορά και παράδοση των υλικών-Θα χρειαστούμε έναν ή και 2 εθελοντές που θα αναλάβουν τον ρόλο του κλόουν
-Θα χρειαστούμε άτομο για την οπτικοακουστική κάλυψη-Θα χρειαστούμε 2-3 αυτοκίνητα για την μεταφορά των υλικών ( αν τελικά μαζευτούν και τα 10 θερμαντικά σώματα αλλιώς η ανάγκη των αυτοκινήτων είναι μικρότερη)!

ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ
Κατάθεση χρηματικών δωρεών -
Alpha bank
IBAN GR54 0140 3630 3630 0200 2000 144

- Πρόκειται για το 2ο τραπεζικό λογαριασμό Ι.Δ.Ε.Α. του οποίου οι καταθέσεις χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη διεξαγωγή κοινωφελών δράσεων και σε καμία περίπτωση για άλλα έξοδα του σωματείου.
Είναι σημαντικό:
1. όταν κάνετε την κατάθεση στην τράπεζα να σημειώσετε στα σχόλια το ονοματεπώνυμο σας και τον κωδικό της δράσης. (Αν θέλετε να παραμείνετε ανώνυμοι παρακαλώ χρησιμοποιήστε κάποιο ψευδώνυμο με το οποίο θα μπορείτε να ελέγξετε αν φαίνεται η κατάθεση σας στο print screen του τραπεζικού λογαριασμού Ι.Δ.Ε.Α. το οποίο θα σας γνωστοποιηθεί).
 

2. περισσότερα σχετικά με τη Μέθοδο διαφάνειας Ι.Δ.Ε.Α. http://idea.org.gr/ 

                                     ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

Κωδικός δράσης – 130523

ΙΔΕΑΤΗΣ – Maria Mas 

.Εύρεση σχολείου – Maria Mas

.Αναζήτηση υλικών που χρειάστηκαν - Maria Mas

Εργασίες εθελοντών - Ποιός συμμετείχε και τι έκανε στην πραγματικότητα

.Δωρητές χρημάτων για την αγορά των αγαθών 
 Dimitris Alexopoulos, Alexis Vlachopoulos, Theano Chatziantoniou, Ειρήνη Φυρογένη, Ελένη Μαύρου, Γιούλη Βρεττού, Ζένια Παυλίδου, Βαρβάρα Παυλίδου, Άννα Παυλίδη, Λίτσα Κέσογλου, Σοφία Μπιρμπιλή
. Δωρητές υλικών 
Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος (9 σιδηροδρόμους με τις βάσεις τους) , Ελιζάβετ Ιγνατιάδου ( 100μέτρα κορδέλα για την ραφή των κουρτινών & 100 πιαστράκια)
.Αγορά απαραίτητων υλικών - Maria Mas
.44 κουρτίνες έραψε -  η Σία Μαστραντώνη
.Αναζήτηση κλόουν – Dimitroula Psimouli

.Κλόουν- Bobos Club & βοηθός του Μαργαρίτα

Boηθητικές εργασίες


Ο κ. Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος 
.παρέδωσε Δωρεά 9 σιδηροδρόμους με τις βάσεις τους... στο κατάστημα της Xara Tavilidou (Καλλιθέα) 
Η Dimitroula Psimouli μαζί με τον Σπύρο Αντωνίου
.παρέλαβαν τους σιδηροδρόμους από Χara Tavilidou ( Kαλλιθέα)  και τους μετέφεραν για φύλαξη μέχρι την ημέρα της δράσης μας...στην αποθήκη της Ι.Δ.Ε.Α.
. παραλαβή και παράδωση της κορδέλας μαζί με τα πιαστράκια στην Maria Mas ( Oμόνοια) Η Zenia Pavlidou
.παραλαβή και παράδωση στην Ομόνοια την κορδέλα και τα πιαστράκια... που της εδωσε η Βαρβάρα Ιγνατιάδου.
Μάκος Πούλιος 
.Παραλαβή και μεταφορά από Ζenia Pavlidou (Ομόνοια) την κορδέλα και τα πιαστράκια... δωρεά από την Βαρβάρα Ιγνατιάδου  στην Κηφησιά στο Αnima Mera.
Theodosis Tzanos.
.παραλαβή και μεταφορά από Μάκο Πούλιο (Αnima Mera) Kηφησιά την κορδέλα και τα πιστράκια της Βαρβάρας Ιγνατιάδου ..στα Βριλήσσια στην Dimitroula Psimouli.
.παραλαβή και μεταφορά στο σχολείο την ημέρα της δράσης..από την αποθήκη της Ι.Δ.Ε.Α.τους σιδηροδρόμους του κ. Κωνσταντίνου Γεωργακόπουλου 

Εθελοντές παράδοσης αγαθών στο σχολείο 
Maria Mas -  Dimitroula Psimouli -  Theodosis Tzanos - Βιβή Μανιατίδου - Κωνσταντίνα Ρήγα
.Υπεύθυνος καταγραφής οπτικοακουστικού υλικού – Maria Mas


Κείμενο Maria Mas

Ήταν μια δράση γεμάτη τόσα έντονα συναισθήματα. Ποτέ και σε καμία δράση δεν έχω νιώσει τόσο γεμάτη, τόσο χαρούμενη και συγκινημένη. Να βλέπεις τόσα όμορφα παιδικά προσωπάκια που στην αρχή τα περισσότερα ήταν δύσπιστα και "μαγκωμένα" να εκδηλώνονται, να χαίρονται, να γελάνε και να χειροκροτούν με την καρδιά τους, να συμμετέχουν και να ευχαριστιούνται με όλη τους την ψυχή....είναι συναισθήματα που χαράζονται βαθιά μέσα σου και σου δίνουν την ώθηση να κάνεις πάντα παρόμοιες δράσεις έτσι ώστε να δώσεις χαρά και σε άλλα παιδάκια...σε όσα περισσότερα μπορείς! Εύχομαι στην επόμενη δράση που θα έχει να κάνει με παιδιά, να βρεθούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι φίλοι της ομάδας, έτσι ώστε να νιώσουν όλοι αυτά που προσπαθώ να σας περιγράψω με λόγια !




Κείμενο Maria Mas

Σήμερα ήταν μια από τις ομορφότερες μέρες της ζωής μου..!!! Με τόσα λίγα από μέρους μας, δώσαμε απεριόριστη χαρά σε πολλά παιδάκια!!!!!
Οι αγκαλιές...τα χαμόγελα...τα φιλιά...τα τραγούδια...ο χορός θα παραμείνουν χαραγμένα στην μνήμη μου ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ! 

Μακάρι να μπορούσα να σας μεταφέρω ακριβώς το κλίμα της σημερινής γιορτής, μα είναι αδύνατον. Μόνο αν το ζούσατε θα μπορούσατε να καταλάβετε. Σας υπόσχομαι όμως, πως θα το ξανακάνω. Και την επόμενη φορά θα έρθετε περισσότεροι φίλοι μαζί για να διαπιστώσετε τι ακριβώς εννοώ.

Από τις φωτογραφίες μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση της χαράς που επικράτησε. Αληθινή χαρά από τα ίδια τα παιδιά, μα και από τις δασκάλες και τον διευθυντή του σχολείου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά όλους εσάς που βοηθήσατε με την οικονομική σας ενίσχυση να πραγματοποιηθεί η δράση αυτή, τους φίλους της ομάδας που ήρθαν μαζί μου να κάνουμε την δράση αυτή πραγματικότητα, μα περισσότερο από όλους θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πάνο ( Bobo ) τον αγαπητό κλόουν και την Μαργαρίτα που χωρίς την δική τους συμμετοχή η σημερινή δράση δεν θα είχε τέτοια επιτυχία!!

Ελπίζω και εύχομαι να ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες ΙΔΕΕΣ και ΔΡΑΣΕΙΣ έτσι ώστε να σκορπίσουμε κι άλλα χαμόγελα σε μικρά μουτράκια. 



Κείμενο Dimitroula  Psimouli

Η  μέρα  μας  σήμερα  ήταν  φανταστική!!!...περάσαμε  καταπληκτικά  παρέα   με  τα παιδιά  και  ο  Μπόμπος  …ο  κλόουν  μας…  μας  έκανε  μικρούς   και μεγάλους  να ξεχαστούμε…  μέσα  στο  γέλιο  και  στο  χορό!!!..

Ιδεάτες –  δάσκαλοι  και   παιδιά  ήμασταν  μες  την  τρελή  χαρά!!!...

Τα  δικά  μας  συναισθήματα  ήταν  ανάμεικτα… βλέποντας  την  χαρά…  στα  πρόσωπα  των  παιδιών  και  την  συνεργασία  τους  με  τον  Μπόμπο  μας …γεμίζαμε  την  ψυχή  μας!!!...

Ξεχαστήκαμε  και  για  μιάμιση ώρα …γίναμε  και  εμείς  παιδιά…

Φεύγοντας  η  Βιβή  μου  λέει   ξαφνικά… καλά  τι  ώρα  είναι ??? ..ξεχάστηκα  τελείως… χάθηκα  μέσα  σ’ αυτή  την  γιορτινή  μέρα  σήμερα    και δεν  κοίταξα  ούτε για  μια  στιγμή  το  ρολόι  μου …και  είμαι  μεσημεριανή  σήμερα  στην  δουλειά  μου!!!... κοίταξε  το  ρολόι  της  και  προσγειώθηκε…  στην  πραγματικότητα!!!... Εντάξει  είναι  1,30 ..προλαβαίνω..μονολόγησε..

Ευχαριστούμε  πολύ  την  Ιδεάτισα   Μaria  Mas…  γι’ αυτή  την  καταπληκτική  της  οργάνωση  …ευχαριστούμε  πολύ  την  μητέρα  της  Maria  Mas …που  έραψε  τις  κουρτίνες  για  τα 22 παράθυρα  του  σχολείου… ευχαριστούμε  όλους  όσους  βοήθησαν   και  πρόσφεραν…  για   να  ολοκληρωθεί  και  αυτή  η  δράση  μας!!!...

Ευχαριστούμε  πάρα  πολύ  τον  Μπόμπο   μας –  εταιρεία Bobos  Club – που πρόσφερε  με  τόση  όρεξη…  τόσο  πολύ  μεγάλη  χαρά… στα  παιδιά!!!...


οι κουρτίνες  που προσφέραμε ... κρεμασμένες  στις τάξεις του σχολείου!!!...


ο Bobos ...αρχίζει την παράσταση για να διασκεδάσει τους μικρούς μας φίλους!!!...



ο Bobos έχει για βοηθούς του τα μικρά παιδιά...που ξετρελάθηκαν μαζί του!!!...



Αυτή η αγκαλιά...όλα τα λεφτά του κόσμου!!!!!!!!!


Η συμμετοχή των παιδιών στα "μαγικά" του Bobo... ήταν φοβερή!!!!




Μερικές από τις κουρτίνες... που δωρίσαμε στο σχολείο!


Ο διευθυντής του σχολείου κ. Καλτσούδης και οι δασκάλες....όλοι καταχαρούμενοι 

Η ομάδα μας στην καθιερωμένη φωτογραφία φινάλε..




Η φοβερή μαργαρίτα 



και ζεϊμπέκικο!


Bobos ...εν δράσει !!!...





Οι αποδείξεις από τις αγορές των αγαθών. Ξοδεύτηκαν 245 από τα 250 ευρώ που είχαν συγκεντρωθεί...
 για την εν λόγω δράση. Τα υπόλοιπα 5 ευρώ, θα παραδοθούν
στην Dimitroula Psimouli (ταμεία της Ι.Δ.Ε.Α.)




Πόσα όμορφα πρόσωπα! Και πόοοοσσσσοοοο το ευχαριστήθηκαν....!!!!


τα παιδιά αρχίζουν να συγκεντρώνονται στην αίθουσα ...για να αρχίσει η γιορτούλα με τον Bobο..
και η μικρή Μαρία ερχόμενη... έπεσε στην αγκαλιά μου!!!...
Η πιό αληθινή σφιχτή αγκαλιά!!!!....δεν μπορώ να σας περιγράψω συναισθήματα!!!... 









Ο καταπληκτικός Bobos!!! Έμειναν κατενθουσιαμένοι μικροί μεγάλοι 



Τα μπαλόνια που χάρισε o Bobos στους μικρούς μας φίλους και το κέρασμα στην παιδική τραπεζαρία.
Μετά από τόοοσοοο χορό, μια πορτοκαλάδα ήταν καλοδεχούμενη 



















No comments:

Post a Comment